miercuri , noiembrie 22 2017
Home / Suporteri

Suporteri

FC Universitatea Craiova este una dintre cele mai populare și mai urmărite echipe de fotbal din România. Suporterii sunt considerați unii dintre cei mai fanatici din România, ei deținând recordul numărului de oameni care au mers alături de echipa lor într-o deplasare. În anul 1998, la finala Cupei României, disputată pe Stadionul Național contra echipei Rapid București, 25.000 de suporteri ai Universității au mers în capitala României pentru a fi alături de fotbaliști. Două garnituri de tren destinate exclusiv suporterilor au pornit spre București. Pentru a evita îmbulzeala din cele două garnituri speciale, alți suporteri au preferat să ia cu asalt trenurile normale de călători, sau au format coloane de mașini care se întindeau pe mai mulți kilometri. A fost cea mai numeroasă galerie deplasată vreodată de o echipă românească într-un alt oraș decât cel de reședință, un record absolut pentru România.[necesită citare] Cea mai mare deplasare din istoria fotbalului românesc (1998) avea să fie urmată de o alta, de aproape aceleași dimensiuni, doi ani mai târziu, pentru finala cu Dinamo.

Galeria Universității Craiova are o veche tradiție. Așezați acum câteva decenii la Tribuna a II-a a Stadionului Ion Oblemenco, susținătorii echipei sunt acum împărțiți în toate colțurile arenei. În prezent, Universitatea este încurajată la partidele de pe teren propriu de trei galerii distincte, aflate la Peluza Sud, la Peluza Nord și la Tribuna a II-a.

Singura galerie din România cu care ultrașii craioveni au o relație de prietenie este cea a echipei FC Timișoara. De fiecare dată când cele două echipe se întâlnesc, ambele galerii fac oficiile de gazdă pentru fanii celeilalte echipe, oaspeții venind, de fiecare dată, în număr mare, ba chiar suporterii olteni au mers în Banat pentru meciul lui FC Timișoara cu Steaua, iar mai târziu, bănățenii au venit la Craiova pentru derbiul Universității Craiovei cu Dinamo.