miercuri , noiembrie 22 2017
Home / Stiri / Inainte de toate a fost… „Stiinta”

Inainte de toate a fost… „Stiinta”

Inainte de echipe formate doar din interes si din motivul de a castiga in viitor stabilitatea la conducerea unui oras, inainte de oamenii care au uitat ce inseamna sa stai in picioare si nu in genunchi cu capul plecat si inainte de incercarea de a manipula pe cei din jur a fost… Stiinta

Totul a inceput in anul 1948… numit inițial Clubul Sportiv Universitar Craiova care a aparținut Asociației Naționale a Studenților din România (ANSR). O echipa mica la inceput cu idealuri mari. Dupa 1950 a fost denumită Știința Craiova, nume rămas și astăzi drag multora dintre suporterii Universității Craiova. Din 1966 până în prezent clubul se numește Fotbal Club Universitatea Craiova.

A fost prima echipă din România care s-a calificat într-o semifinală de Cupa Europeana la fotbal, în sezonul 1982-1983 și prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981-1982; de asemenea a fost prima echipă din România care a eliminat formații din Germania (Kaiserslautern) și Anglia (Leeds United).

Este supranumită „campioana unei mari iubiri”, nume care reflectă popularitatea echipei. Această titulatură, devenită notorie, i-a fost dată de către Adrian Păunescu in „Cântec pentru Oltenia”.

Dupa multi ani de scris istorie, draga noastra campioana s-a retras putin, pregatindusi revenire asa cum a facut-o de fiecare data.

A muri nu înseamnă a dispărea. Înseamnă să ieşi pe o uşă şi să intri pe o alta.” –  Richard Wurmbrand

Insa, dupa 66 de ani de scris istorie au inceput sa apara acei oameni mici, misei care incearca sa tarasca tot ce a mai ramas din „campioana unei mari iubiri” prin mocirla si noroi. Acesti „putini” oameni (daca ii pot incadra in aceasta definitie) incearca sa darame acest mit creat de acele legende care pur si simplu au murit purtand tricoul „stiintei” si fara nici un pic de obraznicire inca pot sa stea in fata acestui simbol.
Traim timpuri grele, unde onoarea nu mai reprezinta decat un cuvant in dictionar si unde oamenii calca-n pucioare valori doar ca sa isi implineasca interesele.

Din fericire, inca mai exista acele putine persoane care stau in picioare si nu cu capul plecat si care inca mai pot sa demonstreze ca „stiinta” este un cuvant mult prea greu pentru a fi sustinut de persoane pagane si care incearca cu nerusinare sa isi bata joc de acei oameni care in jurul lor s-a nascut „campioana unei mari iubiri”.

Istoria ne obliga sa formam ultima linie de aparare in fata cotropitorilor si sa aratam ca inca mai stim sa ne pastram credinta, tu copile asculta si ia aminte!

About INFERNO

Check Also

ANUNT IMPORTANT

Avand in vedere notificarea primita de la domnul Adrian Mititelu conform careia acesta retrage permisiunea ...

Lasă un răspuns