miercuri , noiembrie 22 2017
Home / Stiri / Florin Costea – Un LEU intre LEI!
CRAIOVA - CFR CLUJ, 4-1, ETAPA 21, sezon 2008-2009, 22.03.2009

Florin Costea – Un LEU intre LEI!

16 mai este acea zi din an, cand ultimul golgeter contemporan al Universitatii Craiova este aniversat. Astazi, el implineste 30 de ani si are in spate o poveste demna de un jucator ce a imbracat tricoul Stiintei.

Fire rebela, dar in acelasi timp un talent rar intalnit, Florin Costea ajunge in curtea Universitatii Craiova venind de la Ramnicu Valcea pentru o suma de bani mare pentru acele timpuri. Si mai mare a fost clauza de reziliere impusa de patronal echipei, moment in care multi au zambit ironic.

Dar Florin Costea a avut grija sa le intoarca “zambetul” inapoi. S-a impus si a ajuns pionul principal al unei echipe ce a trait si va trai intotdeauna printr-un fotbal spectaculos si multe goluri. Exact ce a stiu el sa faca cel mai bine. A ajuns golgeterul campionatului, iar mai apoi chiar si la echipa nationala.

Odata cu prapastia in care a ajuns Universitatea Craiova, Florin Costea s-a transferat la Steaua Bucuresti, urmand ca mai apoi, dupa o perioada nefasta sa ajunga in curtea celor de la CFR Cluj, iar mai apoi, in Rusia, la Arsenal Tula.

“Briliantul Craiovei” cum a fost poreclit de multi, declara de curand legat de actuala sa echipa: “Imi place aici, desi o echipa mica, am parte de conditii foarte bune, iar fanii…sunt multi si rai, imi aduce aminte de ce era odata la Universitatea Craiova”.

La Craiova sunt aceeasi fani, Florine, mai rai si mai dornici sa-si sustina neconditionat echipa. Acea echipa ce te asteapta, inainte sa agati ghetele in cui, sa o mai bucuri cu cateva goluri, poate ca cel din 2009 cu Dinamo.

Despre Costea ar mai fi multe de spus, cum facea cuplu in atac cu fratele sau Mihai si fascinantul “Iulica” Julius Wobay, cum a avut sansa sa plece in strainatate de atatea ori, dar ambitia si egoismul patronului l-au privat de o cariera ce poate merita mai mult, mult mai mult.

Peste toti si toate, FLORIN COSTEA, este un LEU INTRE LEI, iar leii tai, Florine, iti ureaza un calduros: LA MULTI ANI!

Check Also

ANUNT IMPORTANT

Avand in vedere notificarea primita de la domnul Adrian Mititelu conform careia acesta retrage permisiunea ...

Lasă un răspuns