miercuri , noiembrie 22 2017
Home / Stiri / 70 de ani – “TUNARUL” CAPITAN!

70 de ani – “TUNARUL” CAPITAN!

13 mai 1945 a fost ziua în care lumea a primit în dar probabil unul dintre cei mai mari fotbalişti români din toate timpurile, „Nelu” OBLEMENCO!

13 mai 2015 este ziua în care UNICUL CĂPITAN al Universităţii Craiova ar fi implinit 70 de ani. Soarta, aşa crudă cum a fost de multe ori cu fotbalul oltean, ne-a răpit bucuria de al avea printre noi şi astăzi, dar nu ne va răpi dragostea şi recunoştinţa veşnică faţă de cel ce a fost TUNARUL DIN BĂNIE!

Cu o carte de vizită impresionantă, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, Oblemenco este astăzi o icoană în sufletul oricărui suporter craiovean, reprezentând totodată exemplul perfect de profesionalism, omenie, cinste şi patimă oltenească.

Să vorbeşti despre cartea sa de vizită, ţi se pare uneori inutil. Cine nu ştie cine a fost Ion Oblemenco? Cine nu a auzit de cel ce a jucat 285 de meciuri in Liga I, a marcat 170 de goluri şi alături de  Stefan Dobay şi Dudu Georgescu este singurul fotbalist roman ce a castigat de 4 ori titlul de golgeter al României si ocupa locul 4 în topul “All time” al marcatorilor din fotbalul românesc.

El a fost OBLEMENCO – câştigător al campionatului cu Universitatea Craiova în sezonul 1973 – 1974, cupa României în sezonul 1976 – 1977. Cu el antrenor second, Universitatea a câştigat titlul în 1979 – 1980, urmând ca principal, Oblemenco să fie primul antrenor al Universităţii care a câştigat eventul în sezonul 1980 – 1981.

Cu “TUNARUL” jucător, căpitan, antrenor, Universitatea Craiova şi-a câştigat numele de “Campioana unei mari iubiri” – titulatură ce nu va dispărea niciodată, la fel cum nici OBLEMENCO NU VA DISPĂREA DIN SUFLETELE NOASTRE!

Regretul său cel mai mare a fost că nu l-a avut alături pe Dobrin ca şi coechipier. Spunea atunci că “cu Dobrin am fi câştigat campionatul 10 ani la rând”.

Regretul nostru cel mai mare este că nu eşti astăzi printre noi…am fi vrut să te avem alături, nu 70, nici 100 de ani, ci pentru eternitate!

UNICUL CĂPITAN – ION “NELU” OBLEMENCO – TUNARUL DIN BĂNIE!

13 mai 1945 – 1 septembrie 1996

Check Also

ANUNT IMPORTANT

Avand in vedere notificarea primita de la domnul Adrian Mititelu conform careia acesta retrage permisiunea ...

One comment

  1. imi pare rau ca nu am prins si eu perioada buna a echipei…

Lasă un răspuns